Kedilerde Alerji
Kediler tüy temizliklerini her zaman kendileri yaparlar. Sürekli kendilerini yalayarak temizleyen kedilerin tüyleri bazen çok batabilir, karışabilir ya da gereksiz uzayabilir. Bu gibi durumlarda sizin kedinizi özenle yıkamanız, tüylerini fırçalamanız ve dolaşık tüyleri kesmeniz gerekir.
Kedilerin Tüyleri Ne Zaman Taranmalıdır?
Kedinizin tüylerini taramak istiyorsanız, gün sonunda taramalısınız. Kediniz sakin ve yorgunken tüylerini taramak daha kolay olabilir çünkü çoğu kedi tüylerinin taranmasını sevmez. Kedinizin kısa tüyleri varsa, plastik bir fırça, uzun tüyleri varsa tarak kullanmalısınız. Taramaya başlamadan önce fırçayı ıslatmanız iyi olur. Tarama işlemine çene kısmından başlayabilirsiniz. Ardından baş ve boynuyla devam edebilirsiniz.
Bazen kedilerin tüylerine bir şeyler bulaşır, tüyler kördüğüm hâline gelir veya çok sertleşir. Bu tarz tüyler gördüğünüzde, körleşmiş ve yuvarlak uçlu bir makasla kesmelisiniz. Böylece kedinizin canı yanmaz.
Tüylerini güzelce fırçaladıktan sonra kedinizi bol bol okşayın ve ona sevgi gösterin. Kedinizle sağlıklı bir iletişim kurun. Kedinize tüylerini taramayı sevdirirseniz, sizin için büyük kolaylık olacaktır.
Kedi Banyosu Nasıl Olmalıdır?
Ilık su hazırlayın ve her yerin kapalı olduğundan emin olun. Kediniz hemen üşütebilir. Leğen kullanabilirsiniz. Başlamadan önce nemli çubukla kedinizin kulaklarını temizleyin. Sadece görünen kısımları temizleyin. Kediyi suya sokmadan önce tüylerini tarayıp fazla tüyleri alın. Sonra yavaşça ensesinden tutarak ılık suyun içine yerleştirin.
Mutlaka evcil hayvan şampuanı kullanmaya dikkat edin. Yeteri miktarda şampuanı alın ve güzelce kedinizin tüm vücuduna masaj yapın. Ardından ılık suyla bol bol durulayın. Kedinizi sıcak bir havluya sarın. Dilerseniz fön makinesi de kullanabilirsiniz.
Kediler Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?
Kedinizi sık sık yıkamamalısınız. Yıkama işlemini 2 haftada bir kez yapmanız yeterlidir. Tüylerini fırçalamak için ise haftada 1 gibi bir sıklık yeterli olacaktır.
Kedilerde Tüy Dökülmesi Ne Zaman Olur?
İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde tüy dökülme dönemi olur. Kışın çıkan kalın tüyler ilkbaharda dökülür ve ince olarak çıkar. Sonbaharda da bu ince tüyler dökülür ve kış mevsiminde kalın, gür tüyleri çıkar. Bu mevsimlerin haricinde anormal bir dökülme ile karşılaşırsanız, bir takım vitamin ve mineral eksikliği olabilir. Çünkü tek düze mamalarla beslenen kediler bir çok vitamin ve minerali yeterince alamamaktadırlar. Bu gibi durumlarda Biofeline Plus+B damlayı güvenle kullanabilirsiniz. İçeriğindeki Biotin, Çinko ve diğer vitaminler sayesinde hem aşırı tüy dökülmesi duracaktır. Hem de kalan ve yeni çıkan tüylerin çok daha sağlıklı, parlak ve dayanıklı olmasını sağlayacaktır.